Opskrifter

Lyn stegt nudler ret ”Pad Thai” (2 pers.)

300g Tynde risnudler   ”Wun sen”                    
5 stk. kina rejer                     ”Gung”                
3 stk. æg                             ”Kai”    
500g. saltet jordnødder     ”Tur”                      
1 pk. Tofu (Sojabønne masse) ”Dau Hue”    
50 g. Chinese leek leaves   ”bai goui chai”    
3 spsk fiskesauce                 ”Nam Bar”            
50g. Hakket syltet hvid radise ”Hur tai bå”      
4 spsk Sukker                         ”Nam darn”            

½ spsk knust tørret chili       ”Pek Bon”            
1 Teske hakket røde thai løg ”Hoam dang”      
1 Teske hakket Hvidløg       ”Ga tirm”                
4 spsk Tamarind extrakt       ”Nam makarm”    
½ Kop olie                               ”Nam man”            
100g Bønnespire                    ”Tur nong”          


Tilbehør:
Friske bønnespire, Friske Forårsløg, Både af lime, Hakket saltet jordnødder,
Chili pulver, Sukker, Riseddike, Tørret små rejer


1.   Varm olien op i en wok, tilsæt hvidløg og røde thai løg, når de er gule tilsættes nudler (hvis der bruges tørret nudler, så skal de udblødes i varmt vand til de er bløde) og rør så retten ikke klister fast. Flyt nudlerne til den ene side af woken.
2.   Kom 3 spsk olie op i woken, når olien er varm, tilsættes Rejer, tofu, syltet radise, tørret chili, sukker, tamarind extrakt og fiske sauce og sauter det under omrøring.
3.   Tilsæt 2 spsk olie, når olien er varm, rør æg og jordnødder i, tilsæt Chinese leek leaves og bønnespire.

Copyright Carry Out/ Shop Asia
in english http://asiancooking.dk

Copyright  Shop Asia / asiacooking.dk

Panang karrypasta med kylling (6 pers.)

500g kylling kød
1 spsk vegetabilsk olie
2 spsk Panang karrypasta
4 dl kokosmælk
2 spsk fiskesauce
4 stk. kaffir limeblade
15 friske basilikum blade
1 spsk palme sukker



1. Varm olien op i en wok eller stor sauter pande
2. Tilsæt karrypasta og steg det i 1 minut.
3. Rør alle øvrige ingredienser i og kog op.
4. Skru ned for blusset og lad retten simre i ½ time, til kødet er mørt
5. Pynt med kaffir limeblade og friske Chili

Tilbehør:
server retten med jasmin ris.

in english http://asiancooking.dk

Copyright  Shop Asia / asiacooking.dk

Dampet fisk i bananblade. 6 personer


2 kg fisk
2 æg
3 koriander (fint hakket)

Pynt:
Røde og grønne Chili (skåret i fine strimler)
Kaffir lime blade  (skåret i fine strimler)

6 poser sød basilikum (skåret i fine strimler)
6 te ske ris mel
8 spise ske Fiske sauce
50 stk. Bananblade (lavet til små skåle)
2 stk. spidskål (skåret i fine strimler)
4 spise ske rød karry pasta
4 dåser kokosmælk a 400ml
400 ml vand

Tilberedning
1.Vask fisken og skær den i små tern
2.1 dåse kokosmælk, rismel og salt røres sammen varm lidt op under omrørning og tages af
3.3 dåse kokosmælk, karry pasta, som røres sammen, tilsæt fisk, sød basilikum, æg, fiske sauce og rør lind brug ca. 400ml vand lidt af gangen.
4.Kog vand og tilsæt spidskål, tages nu af og kommes i en si under koldt vand
5.Fordel 4) i  de små bananblade skåle
6.Hæld nu 3) i de små bananblade skåle
7.hæld nu 2) over i de små bananblade skåle
8.dampkog i ca. 20 minutter og pynt

Copyright Carry Out/ Shop Asia
in english http://asiancooking.dk


img_0148jpg



Lyn stegt kylling med Ingefær (2 pers.)



250 g kylling bryst i strimler

3 fed Hvidløg

100g. Frisk Ingefær.
1 spsk. Østers sauce.

1 spsk raps olie.

1 spsk fiskesauce.

2 slilke sød Basilikum.

2 stk. rød chili (store)



1. Skræl ingefæren og skær den ud i aflange stænger og læg din i blød i 10 min
2. Varm olien op i en wok.
3. Tilsæt knust hvidløg og rør 15 sek.
4. Tilsæt kylling og rør i 2- 3 min.
5. Tilsæt Ingefær, chili og fiske sauce rør i 1 min.
6. Tilsæt lidt vand, hvis retten bliver lidt tør.
7. Pynt med sød basilikum
8. Server den meget varme ret med jasmin ris til.

Copyright Carry Out/ Shop Asia
in english http://asiancooking.dk


Lækker thailandsk svampe salat


”Yam Head Hue Nue” (2 Pers.)


200g Kina rejer ”Gong”                                      
200g Friske Thai øre svampe ”Head hue nue”
½ Te ske Salt ”Gørre”                                            
2 spsk lime juice ”Nam nar mare naou”          
3- 4 friske røde chili (store) ”Piki nue”            
5 stk. friske Røde løg ”Hourm dang”                
2 stilke. Friske forårsløg ”Don hourm”            
1 stilk Koriander ”Pak tie”                                
1 stilk Mynte ”Salanær”                                    
½ te ske Sukker ”Nam dan”                              
                   


1.   Kog vand og tilsæt øre svamp, og kog 2 – 3 minutter, og tages op og skæres i store stykker
2.   Kog rejerne til de er røde og tag dem op.
3.   Skær de røde løg i både.
4.   Hak forårsløg og chili.
5.   Kom det hele i en skål.
6.   Tilsæt nu salt, lime, koriander, mynte og sukker og rør godt rund.

Copyright Carry Out/ Shop Asia
in english http://asiancooking.dk

2223jpg


THAILANDSKE SATAY SPYD


500 g kylling eller magert svinekød
1 brev satay seasoning mix 
1¼ dl. Kokosmælk 
1 pk. Satay spyd 
3 spsk. Vegetabilsk olie

1. Skær kødet i meget tynde skiver.
2. Brev A blandes med lidt vand, hæld det over kødet, i et porcelænsfad.
3. Bland det godt. Stil fadet på køl i adskillige timer, gerne til næste dag.
4. Sæt 1 – 2 skiver kød på hvert satay træ spyd. (Satay spyd kan udblødes i nogle timer i et fad vand inden brug. Så undgår man, at de brænder under grilningen.)
5. Grillsteg satay spydene brune på alle sider ved høj varme.
6. Server dem meget varme med satay sauce og sød chili sauce til

Satay sauce
7. Brev B blandes med kokosmælk og olie, som bringes i kog
8. Kom denne sauce i en lille skål

Copyright Carry Out/ Shop Asia


in english http://asiancooking.dk

Omelet med svinekød (4 pers.).



• 125 g frisk hakket svinekød

• 1¼ dl vand

• 4 let sammenpiskede æg

• 2 spsk vegetabilsk olie

• 2 fed hakket hvidløg

• 1 spsk lys sojasauce

• 3 hakkede forårsløg

• 1 pose hakket koriander med rødder

• 100g sukker ærter

• 100g mini majs


1. Varm 1 spsk olie op i en stor pande, tilsæt svinekød og hvidløg og steg, til kødet bliver brunt.


2. Tilsæt lys sojasauce og vand, kog op. Skru ned for blusset og lad simre, til væsken er fordampet. Tag kødet op og stil det til side.


3. Vask og tør panden og sæt den tilbage på blusset. Tilsæt den sidste skefuld olie og lad den løbe hen over panden. Hæld de sammenpiskede æg på panden.


4. Kom svinekødet, forårsløg, mini majs, sukker ærter og koriander over æggemassen og læg låg på. Steg omeletten ved moderat varme, til æggene begynder at stivne. Fold halvdelen af omeletten over den anden halvdel og steg videre, til æggemassen i midten er stivnet, pynt omeletten med frisk koriander



Som tilbehør kan anbefales En meget lækker Sød Chili sauce


in english http://asiancooking.dk


Stærk reje suppe ”Tom Yam Gong” (2 Pers.)


¾ liter vand ”Nam” 1 brev ”Tom Yam Paste” 

50g Kina rejer ”Gong” 

1 Dåse Thai Svampe ”Head houm”  

1 spsk fiskesauce ”Nam Ba” 

2 spsk lime juice ”Nam nar mare naou” 
3- 4 friske røde chili ”Piki nue” 
2-3 stk. friske citron græs (Da kai) 
2-3 stk. Kaffir lime blade (Bai ma gut) 
1 dl fløde (Cream)

Pynt: Frisk koriander 
Tilbehør: Jasmin ris ”kau” 


1. Kog vand og tilsæt Tom Yam paste.
2. Tilsæt rejer og svampe.
3. Skær citron græs og kaffir lime blade i strimler.
4. Tilsæt fiskesauce, lime juice, fløde, citron græs, kaffir lime blade og chili.
5. Pynt med koriander blade.
6. Server retten med dampkogte, lang kornede Jasmin ris.

in english http://asiancooking.dk


NEMT & HURTIGT Sushi (10 stykker.)

500g Fersk røget laks, lys sej eller tun

6 dl vand

500 g Sushi ris

10 stk. Sushi Nori tang plader

1½ te ske Tamanoi sushinoko



1. Risene skylles og koges ca. 15 min, Tilsæt Tamanoi sushinoko

2. En tang plade lægges på en sushi måtte, fugt den let med lidt vand.

3. Et lag ris fordeles over tangen, ca. 4 cm skal være frit i den ene ende.

4. Lav en fordybning i risen og læg fisk og evt. syltet ingefær en anelse wasabi stryges på fisken.

5. Rul til en rolade, skæres i 3- 4 cm tykke skiver


Tilbehør:

Syltet ingefær

Wasabi paste

Sushi Soja

Sushi måtte

Copyright Carry Out/ AsiaCooking.dk
in english http://asiancooking.dk


pastedimage0png

Oksekød med Masaman karrypasta (4 Personer.)


masamanjpg
500 g Oksekød i strimler
2 spsk Frisk Masaman karry pasta
1 spsk vegetabilsk olie
8 stk. Friske søde basilikum blade
½ dåse. Kokosmælk
2 spsk fiskesauce
8 – 10 stk. thailandske kardemomme frø
1 spsk Kokossukker

Ønskes retten stærk tilsæt små chili 3 –4 stk.


1. Varm olien op i en gryde, tilsæt karrypasta, sød basilikum og sauter det i 3 minutter under omrøring. Rør kokosmælk, fiskesauce, kardemomme frø, ”Chili” og kokos sukker i og kog op. Skru ned for blusset og lad retten simre i 4 minutter.
2. Tilsæt kødet og lad retten simre uden låg i 4-5 minutter, til kødet er færdig.
3. Server retten med dampkogte, jasmin ris.


in english http://asiancooking.dk

copyright CarryOut



Kylling med frisk basilikum og lange thai bønner ”Pad bai ka pau” (4 pers.)

phatkapaojpg



200 g Lange Thai bønner ”Tur fak jaau”
200 g mini majs “kapoot”  
1 spsk vegetabilsk olie ”Nam Man”                
3 fed hakket hvidløg ”Gai tirm”                        
250 g kylling i tynde skiver ”gaii”
30 friske Hellig basilikum blade ”Bai ka pau”
2 spsk fiskesauce ”Nam Ba”                            
2 spsk vand ”Nam”
3- 4 friske røde chili ”Piki nue”                          



Tilbehør:

Jasmin ris  ”kau”                                                  


1.      Skær de lange Thai bønner og mini majs i 5 cm lange stykker.
2.      Varm olien op i en wok eller stor sauter pande. Tilsæt hvidløg og kylling og steg det let. Tilsæt hellig basilikum blade, chili, mini majs og bønner og lynsteg i ca. 1 minut
3.      Tilsæt fiskesauce og vand og steg i yderligere 1 minut, til bønnerne og mini majs er kogte, men stadig meget sprøde.

Server retten med dampkogte, lang kornede Jasmin ris.


in english http://asiancooking.dk



copyright CarryOut.dk


.

Blandede grønsager i østerssauce (6 pers.)


lynstegtegrnsagerjpg


Lyn stegt Broccoli blade, gulerødder, Lange thai bønner, hvidløg og bønnespirer.


6 stilke Thailandske Broccoli blade

2 store gulerødder

200 g Lange thai bønner

1 spsk. vegetabilsk olie

3 fed hakket hvidløg

125 g bønnespirer

2 spsk østerssauce  

1 spsk vand

1 tsk Kokos sukker



1. Skyl Broccoli blade grundigt og skær både blade og stængler i stykker à 5 cm. Skræl gulerødderne og skær i tynde skiver. Skær bønnerne i stykker à 5 cm.


2. Varm olien op i en wok eller stor sauter pande. Tilsæt hvidløg og steg i 30 sekunder. Derefter tilsættes Broccoli blade, gulerødder og bønner, og der lynsteges i 3 minutter.


3. Tilsæt bønnespirer, østerssauce, vand og Kokos sukker og kog videre i 1 minut. Server reten meget varm sammen med dampkogte Jasmin ris.


in english http://asiancooking.dk


Copyright 2017 Carryout.dk



.

Stegte ris med kylling i chili & hvidløgs sauce (2 pers.)

img_0043_2jpg

150 g kylling i meget tynde strimler.
2 sammen piskede æg.
350g kogte jasmin ris. 
3 spske olie 
2 stilke forårsløg. 
1 spske. Østers sauce
1½ spske Chili & hvidløgs sauce. 


Tilberedning:
1. Varm olien op og lyn steg kødet, tilsæt nu æg og rør til æggende er halv færdig.
2. Tilsæt ris, øster sauce og chili & hvidløgs sauce. Rør nu til risene er gennem varme.
3. Tilsæt nu forårs løg.


Copyright Carry Out/ AsiaCooking.dk
in english http://asiancooking.dk

Varm thai oksekødssalat (8 pers.)

2006-03-05161147jpg

1 kg tykstegsfilet del det i 2 lige store stykker 

1 skrællet agurk i tynde skiver
2 tomater i skiver
½ løg i strimler 

Friske koriander blade 
Frisk rød chili I strimler

Koriandermarinade:

4 spsk. soja sauce 

2 spsk. vegetabilsk olie 

 1 spsk. finthakket, frisk koriander  

1 tsk. stødt koriander 

1 spsk kokossukker  

Friskkværnet, sort peber 


1. Læg kødet i et dybt porcelæns- eller glas fad.
2. Marinade: Pisk soja sauce, olie, stødt og frisk koriander, sukker og sort peber sammen i en lille skål. Hæld marinaden over kødet og stil det til side i minimum 1 time.
3. Læg agurkeskiverne taglagt på et stort fad, dæk til og stil det på køl, til agurkeskiverne skal bruges.
4. Dup kødet tør og gem marinaden til senere. Steg kødet under en forvarmet grill 3-5 minutter på hver side eller efter behag.
5. Hæld marinaden i en lille gryde, kog op og lad simre i 3-4 minutter.
6. Skær kødet i tynde skiver og anret dem oven på agurkeskiverne.
7. Hæld marinaden over og drys koriander, tomat, løg og strimlet, frisk chili over.
8. Skær agurken igennem på den lange led og skrab kernerne ud med en teske. Smid kernerne væk. Skær agurken i tynde skiver og læg dem i en skål.
9. Kog vand og sukker i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
10. Tag gryden af blusset, tilsæt eddike og røde løg, hæld lagen over agurkeskiverne og bland godt.
11. Stil på køl i ½ time. Drys chili over salaten inden servering.


Copyright CarryOut.dk / AsiaCooking.dk

in english http://asiancooking.dk


Gul karrypasta med fisk (4 pers.)




2006-03-04 131629jpg


2 spsk Frisk Gul karry pasta                              
500 g lyse fiskefileter
1 spsk vegetabilsk olie                                    
8 stk. Friske søde basilikum blade              
3 stk. friske kaffir limeblade                                
½ dåse. Kokosmælk                                            
2 spsk fiskesauce                                                
2 strimler Kaffir lime skal á 5 cm                        
1 spsk Kokossukker                                            

Ønskes retten stærk tilsæt små chili 3 –4 stk.

1.    Fjern evt. skind og ben fra fiskefileterne og skær fiskekødet i store, mundrette bidder.
2.    Varm olien op i en gryde, tilsæt Gul karrypasta, sød basilikum, kaffir limeblade og sauter det i 3 minutter under omrøring. Rør kokosmælk, fiskesauce, limeskal, ”Chili” og kokos sukker i og kog op. Skru ned for blusset og lad retten simre i 4 minutter.
3.    Tilsæt fiskestykkerne og lad retten simre uden låg i 4-5 minutter, til fisken er færdig.
4.    Fjern kaffir limeblade og server retten med dampkogte, jasmin ris.


Copyright CarryOut.dk / AsiaCooking.dk

in english http://asiancooking.dk

Kokos-kyllingesuppe “Tom Ka Kai”   (ca. 4 pers.)

2006-03-04 124732jpg




1,2 l kokosmælk = 3 dåser   ”Nam Ma Pao”

1 stort, hakket løg ”huam huar jaai”

2 stilke fintsnittet citrongræs ”Da kai”

1 brev Tom Ka Paste

2 cm skrive skåret , skrællet, frisk Galanga ”Kaar”

2 udkernede, røde chili ”Prik dang”

250 g udbenede kyllingelår eller brystfilet

2 spsk hakket, frisk koriander ”Paktie”

1.      Kom kokosmælk, løg, citrongræs, Galanga, Tom Ka Paste og hele chili i en mellemstor gryde og kog op.

2.      Skær kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i gryden. Skru ned for blusset og lad simre i 15 minutter, til kyllingekødet er mørt.

3.      Server suppen med et drys af hakket koriander. Fjern chilierne inden servering.

4.      Server retten meget varm sammen med jasmin ris.




Copyright CarryOut.dk / AsiaCooking.dk

in english http://asiancooking.dk

Lyn stegt kylling med Kashew nødder (4 pers.)




500 g strimlet kylling brystfilet uden skind ”Gai”
1 løg i skiver ”Hourm hur jari”
2 spsk vand ”Nam”
2 spsk vegetabilsk olie  ”Nam man”
3 fed hvidløg i skiver ”Gairtim”
1 spsk østerssauce ”nam man hoii”
4 snittede røde chili ”Piki nue”
1 spsk tamarind ekstrakt ”Nam ma kam birk
1 spsk fiskesauce ”nam baa”
2 teske.  Kokossukker ” Nam darn biip”
100 g ristede Kashew nødder ”Tuur”

1. Varm 2 spsk olie op i en wok eller sauter pande, tilsæt chili og hvidløg og sauter det gyldent og sprødt. Dryp af på fedt sugende papir.
2. Kom den sidste skefuld olie i din wok og sauter kyllingekød og løg, til kødet er gyldenbrunt og gennem stegt.
3. Rør alle saucer, Tamarind ekstrakt, vand og kokossukker i din wok og lynsteg i 2 minutter. Tilsæt Kashew nødderne og vend det hele godt.


Server retten med stegt chili og hvidløg på toppen.


Tilbehør:
 server retten med dampkogte jasmin ris

CCopyright CarryOut.dk / AsiaCooking.dk




in english http://asiancooking.dk